Sabies que…?

La vitamina C ajuda a absorvir el ferro dels altres aliments.


La manca de ferro és una de les carències nutricionals més freqüents, sobretot en nens i dones, i un dels motius, tot i pendre aliments rics en ferro, és la seva deficient absorció per part de l’organisme.

L’organisme assimila fàcilment el ferro dels aliments d’origen animal, com la carn, peix o marisc, però té dificultats per absorvir-ne el que contenen els vegetals, principalment llegums, verdures verdes o fruits secs.

La vitamina C és una aliada indiscutible del ferro, ja que ajuda al nostre organisme a absorvir-lo. Té la propietat de reduir el ferro, evitant així la formació de sals insolubles que n’impedeixen la seva absorció.

Per això convé pendre els aliments rics en ferro juntament amb aliments rics en vitamina C com taronges, mandarines, kiwis, maduixes, etc.

A més cal evitar pendre’ls amb aliments que disminueixen l’absorció del ferro com el cafè, te, productes làctics o fruites com la magrana, els caquis o la poma àcida. Aquests convé menjar-los fora dels àpats.

Leave a Comment